NAJČITANIJE

IZDVOJENO

ANALIZE

FONDOVI

EURIZON ASSET MANAGEMENT CROATIA Objavljeno: 25.08.2023
Komentar tržišta - Eurizon Asset Management Croatia - srpanj 2023.

Komentar tržišta - Eurizon Asset Management Croatia - srpanj 2023.

Eurizon HR Flexible 30 fond

Cijena udjela fonda u srpnju bilježi porast od 0,34% pri čemu je dionička komponenta dala pozitivan doprinos dok je obveznička komponenta imala vrlo neutralan utjecaj na promjenu cijene udjela fonda. Svjetska dionička tržišta u srpnju su nastavila s rastom te su sukladno tome ostvarila vrlo dobre rezultate. Pozitivne prinose na mjesečnoj razini realizirali su gotovo svi najznačajniji svjetski dionički indeksi dok su kao i obično neke regije bilježile više prinose od ostalih. Najbolje prinose na mjesečnoj razini ostvarili su vodeći dionički indeksi Sjedinjenih Američkih Država.

Sukladno tome S&P 500 indeks u srpnju je porastao za 3,11% dok je Dow Jones indeks ojačao za 3,35%. Nešto slabije no i dalje vrlo dobre prinose na mjesečnoj su razini realizirali vodeći dionički indeksi zemalja članica Europske Unije. Prema tome, europski blue - chip indeks Euro Stoxx 50 na mjesečnoj je razini porastao za vrlo dobrih 1,64%. Uglavnom pozitivne prinose u srpnju su ostvarili i ključni dionički indeksi regije Azija - Pacifik, te dionički indeksi zemalja u razvoju. Financijski instrumenti koji sačinjavaju dioničku komponentu fonda u srpnju su porasli za 2,27% odnosno 1,74%.

Mjesec je na obvezničkom tržištu protekao u vrlo neutralnom tonu. Poneki dužnički vrijednosni papiri bilježili su blagi porast cijena odnosno pad prinosa, dok su drugi bili suočeni sa suprotnim scenarijem. Najbolje su mjesec odradili oni financijski instrumenti koji ulažu u obveznice zemalja u razvoju denominirane u lokalnim valutama. Neke značajnije promjene kako na obvezničkom tako i na dioničkim tržištima vjerojatno će pričekati do idućeg zasjedanja centralnih banaka ili objave nekih od najznačajnijih makro ekonomskih podataka u vodećim svjetskim gospodarstvima. Ne treba zanemariti niti objave polugodišnjih rezultate kompanija koje su trenutno u tijeku a objavljivati će se sve do kraja kolovoza. Dionička izloženost Eurizon HR Flexible 30 fonda krajem mjeseca iznosila je otprilike 19,70%.

Eurizon HR International Multi Asset fond

Cijena udjela Eurizon HR International Multi Asset fonda u srpnju bilježi porast od 0,75%, pri čemu su dionička i obveznička komponenta dale pozitivan doprinos promjeni cijene udjela fonda. Multi - asset komponenta također je zabilježila pozitivan rezultat. Nakon odličnih prinosa ostvarenih u lipnju, globalna dionička tržišta u srpnju su nastavila s pozitivnih rezultatima. Velika većina najznačajnijih svjetskih dioničkih indeksa na mjesečnoj su razini realizirala pozitivne prinose uz ponešto izuzetaka kojih je bilo izrazito malo. Najviši prinosi u srpnju ostvareni su na dioničkim tržištima regije Azija - Pacifik. U Hong Kongu je lokalni dionički indeks Hang Seng na mjesečnoj razini porastao za lijepih 6,15% dok je u Shanghaiu vodeći kineski dionički indeks Shanghai Composite ojačao za 2,78%. Japanski Nikkei 225 zabilježio je pad od 0,05% na mjesečnoj razini.

Vrlo dobri prinosi ostvareni su i na dioničkom tržištu Sjedinjenih Američkih Država pa je sukladno tome S&P 500 indeks porastao za 3,11% dok je Dow Jones indeks ojačao za 3,35%. Najznačajniji europski dionički indeksi također su bilježili pozitivne rezultate pa je prema tome europski blue - chip indeks Euro Stoxx 50 ostvario prinos od 1,64% na mjesečnoj razini. MSCI All Country World indeks porastao je za vrlo dobrih 3,55%. Financijski instrumenti koji sačinjavaju dioničku komponentu fonda u srpnju su porasli za 1,09% odnosno 2,48%. Na obvezničkom tržištu mjesec je protekao poprilično neutralno što se tiče promjena cijena odnosno prinosa dužničkih vrijednosnih papira.

Blage poraste cijena bilježili su rizičniji financijski instrumenti, dakle oni koji ulažu u obveznice zemalja u razvoju te u obveznice korporativnih izdavatelja. Instrumenti koji ulažu u obveznice „core" zemalja bilježili su ukupno gledajući neutralne rezultate. Za neke značajnije promjene na obvezničkom ali i dioničkim tržištima, izgledno je da ćemo morati pričekati slijedeća zasjedanja centralnih banaka i/ili objave nekih od značajnijih makro ekonomskih pokazatelja za vodeća svjetska gospodarstva. Dionička izloženost fonda krajem mjeseca iznosila je otprilike 2,10%.

Eurizon HR Short term bond fond

Fond Eurizon HR Short term bond je u srpnju povećao svoju vrijednost za 0,19%. Ukupni mjesečni promet obveznicama u sastavu indeksa CROBISTR na Zagrebačkoj burzi smanjen je u odnosu na prethodni mjesec te je iznosio 17 milijuna eura. Od svih obvezničkih izdanja najviše se trgovalo obveznicom Hrvatske dospijeća u srpnju 2026. godine, uz prinos od 3,60%, a po volumenu slijedile su obveznice Hrvatske dospijeća 2025. godine, uz prinos od 3,50%. Krajem srpnja, najznačajnije globalne centralne banke poput američkog FED-a te europskog ECB-a su nastavile s politikom zaoštravanja monetarne politike putem dizanja kamatnih stopa te su obje podigle referentni kamatnjak za 25 baznih bodova.

Modificirana duracija fonda krajem srpnja iznosi 1,12.

Eurizon HR Euro short term bond fond

Fond Eurizon HR Euro short term bond je u srpnju povećao svoju vrijednost za 0,33%. Ukupni mjesečni promet obveznicama u sastavu indeksa CROBISTR na Zagrebačkoj burzi smanjen je u odnosu na prethodni mjesec te je iznosio 17 milijuna eura. Od svih obvezničkih izdanja najviše se trgovalo obveznicom Hrvatske dospijeća u srpnju 2026. godine, uz prinos od 3,60%, a po volumenu slijedile su obveznice Hrvatske dospijeća 2025. godine, uz prinos od 3,50%.

Krajem srpnja, najznačajnije globalne centralne banke poput američkog FED-a te europskog ECB-a su nastavile s politikom zaoštravanja monetarne politike putem dizanja kamatnih stopa te su obje podigle referentni kamatnjak za 25 baznih bodova. Uz atraktivne kamatne stope na kratkom kraju krivulje mi nastavljamo povećavati udio obveznica zemalja zapadne Europe u fondu.

Modificirana duracija fonda krajem srpnja iznosi 1,17.

Eurizon HR Bond fond

Fond Eurizon HR Bond je u srpnju porastao 0,50%. Krajem srpnja, najznačajnije globalne centralne banke poput američkog FED-a te europskog ECB-a su nastavile s politikom zaoštravanja monetarne politike putem dizanja kamatnih stopa te su obje podigle referentni kamatnjak za 25 baznih bodova. Tržišna očekivanja nakon komentara čelnika centralnih banaka su da uz veliku vjerojatnost smo dosegli kamatni vrhunac u SAD-u, dok u Europi je realnije očekivati nastavak zaoštravanja monetarne politike uz još jedno, do dva podizanja kamatnjaka po 25 baznih bodova.

Navedeno se može promijeniti oviseći ponajviše o makroekonomskim podacima poput: podataka sa tržišta rada u SAD-u te temeljne stope inflacije u Europi. Najveći pozitivan utjecaj na prinos fonda unutar mjeseca imale su euroobveznice Rumunjske dospijeća 2030. godine a po pozitivnoj izvedbi pratile su ih obveznice Hrvatske dospijeća 2029. godine.

Modificirana duracija fonda krajem srpnja iznosi 4,82.

Eurizon HR Conservative 10 fond

Fond Eurizon HR Conservative 10 je u srpnju porastao 0,34%, a obveznička komponenta fonda ovaj mjesec je imala pozitivan doprinos. Najveći pozitivan utjecaj na prinos fonda unutar mjeseca imale su obveznice Hrvatske dospijeća 2028. godine, koje su slijedile obveznice Hrvatske dospijeća 2026. godine. Krajem srpnja, najznačajnije globalne centralne banke poput američkog FED-a te europskog ECB-a su nastavile s politikom zaoštravanja monetarne politike putem dizanja kamatnih stopa te su obje podigle referentni kamatnjak za 25 baznih bodova.

Tržišna očekivanja nakon komentara čelnika centralnih banaka su da uz veliku vjerojatnost smo dosegli kamatni vrhunac u SAD-u, dok u Europi je realnije očekivati nastavak zaoštravanja monetarne politike uz još jedno, do dva podizanja kamatnjaka po 25 baznih bodova. Navedeno se može promijeniti oviseći ponajviše o makroekonomskim podacima poput: podataka sa tržišta rada u SAD-u te temeljne stope inflacije u Europi. Modificirana duracija fonda krajem srpnja iznosi 3,46.

Dionička komponenta fonda koja se sastoji od financijskog instrumenta (ETF-a) s izloženošću prema njemačkom DAX indeksu bilježi pozitivan doprinos prinosu fonda, s rastom od 1,91% u srpnju. Silazni trend inflacije i preliminarni makroekonomski podaci koji pokazuju rast ekonomije eurozone za 0,3% u drugom kvartalu u odnosu na prethodni kvartal, bili su dodatni impuls europskom dioničkom tržištu u srpnju, koje nakon zadnjeg sastanka FED-a i ECB-a očekuje skori kraj restriktivne monetarne politike. Udio dioničke komponente u neto imovini fonda krajem lipnja je iznosio 9,83%, što predstavlja povećanje za otprilike 1 postotni bod u odnosu na kraj lipnja.

Eurizon HR Global fond

Cijena udjela Eurizon HR Global fonda u srpnju bilježi rast od 1,28%, uz pozitivan doprinos dioničke komponente fonda koja se sastoji od izloženosti prema svjetskim dioničkim tržištima. Svi dionički financijski instrumenti su i ovaj mjesec imali pozitivnu izvedbu, u rasponu od 0,84% do 5,67%, a najveći rast (5,67%) bilježi ETF izložen prema regiji Azija bez Japana. Veći pad inflacije od očekivanja u SAD-u u lipnju, s padom godišnje stope inflacije s 4% u svibnju na 3% te makroekonomski podaci koji i dalje potvrđuju otpornost vodećih ekonomija, posebice one najvažnije - Sjedinjenih Američkih

Država, gdje je BDP u drugom kvartalu zabilježio veći rast od očekivanja (2,4% u odnosu na prethodni kvartal), doprinijeli su nastavku pozitivnog trenda na dioničkim tržištima i u srpnju. Krajem srpnja dvije vodeće svjetske središnje banke - američki FED i europski ECB podignule su kamatne stope za 25 baznih bodova, sukladno očekivanju tržišta. Obje središnje banke su naglasile kako borba s inflacijom još uvijek nije gotova no da će sljedeći potezi ovisiti o makroekonomskim podacima. što implicira i mogući završetak restriktivne monetarne politike, ako inflacija nastavi slabiti željenim tempom i ako američko tržište rada pokaže znakove normalizacije ponude i potražnje za radnicima.

Retorika središnjih banaka i posljednji makroekonomski podaci pružili su investitorima nadu se kako se bliži kraj restriktivne monetarne politike te je i kraj mjeseca prošao bez turbulencija. U takvom okruženju američki S&P 500 indeks bilježi rast od 3,11% u srpnju, japanski Nikkei 225 blagi pad od 0,05%, europski blue-chip indeks Euro Stoxx 50 rast od 1,64%, njemački DAX indeks +1,85%, te kineski Shanghai Composite +2,78%. Krajem srpnja udio dioničkih financijskih instrumenata u neto imovini fonda iznosio je 51,78%.

Obveznički dio portfelja ostvario je pozitivan doprinos ovaj mjesec. Najveći pozitivan utjecaj na prinos fonda unutar mjeseca imale su euroobveznice Rumunjske dospijeća 2030. godine koje su po izvedbi pratile euroobveznice Sjeverne Makedonije dospijeća 2025. godine.

Modificirana duracija fonda krajem srpnja iznosi 1,94.

Eurizon HR Moderate 30 fond

Fond Eurizon HR Moderate 30 je u srpnju povećao svoju vrijednost 0,86%. Obveznički dio portfelja ostvario je pozitivan doprinos. Od obvezničkog segmenta najveći pozitivan utjecaj na prinos fonda unutar mjeseca imale su euroobveznice Rumunjske dospijeća 2030. godine te euroobveznice Rumunjske dospijeća 2028. godine. Dionička komponenta fonda imala je pozitivan doprinos u srpnju, uz prinose fondova u rasponu od 0,76% do 1,94%. Veći pad inflacije od očekivanja u SAD-u u lipnju, s padom godišnje stope inflacije s 4% u svibnju na 3% te makroekonomski podaci koji i dalje potvrđuju otpornost američke ekonomije, gdje je BDP u drugom kvartalu zabilježio veći rast od očekivanja (2,4% u odnosu na prethodni kvartal), doprinijeli su nastavku pozitivnog trenda na američkom dioničkom tržištu i u srpnju.

Preliminarni makroekonomski podaci pokazali su i rast ekonomije eurozone za 0,3% u drugom kvartalu u odnosu na prethodni kvartal, a potvrđen je i silazni trend inflacije i u eurozoni. Retorika središnjih banaka i posljednji makroekonomski podaci pružili su investitorima nadu se kako se bliži kraj restriktivne monetarne politike te je i kraj mjeseca prošao bez turbulencija. U takvom okruženju američki S&P 500 indeks bilježi rast od 3,11% u srpnju, europski blue-chip indeks Euro Stoxx 50 +1,64%, njemački DAX indeks +1,85% a francuski CAC 40 indeks +1,32%.

Krajem srpnja udio investicijskih fondova s fleksibilnom izloženošću prema dioničkim tržištima SAD-a i Europe u neto imovini fonda, iznosio je otprilike 28,5%.

Eurizon HR Dollar Progressive fond

Fond Eurizon HR Dollar Progressive je u srpnju povećao svoju vrijednost 1,54%. Obveznički dio portfelja ostvario je pozitivan doprinos. Najveći pozitivan utjecaj na prinos fonda unutar mjeseca imale su dolarske obveznice Italije dospijeća 2024. godine, a po pozitivnoj izvedbi slijedile su ih dolarske obveznice Rumunjske dospijeća 2024. godine. Čelnici FED-a na redovitom zasjedanju u srpnju nastavili su zaoštravati monetarnu politiku uz podizanje referentnog kamatnjaka za 25 baznih bodova te se trenutno nalazi u rasponu od 5,25-5,50%, čime je potencijalno dosegnut kamatonosni vrhunac.

Modificirana duracija fonda krajem srpnja iznosi 1,01. Dionička komponenta fonda koja se sastoji od udjela u investicijskim fondovima s izloženošću prema globalnom dioničkom tržištu u srpnju je zabilježila pozitivan rezultat, uz pozitivan prinos sva tri dionička fonda, Eurizon Fund Equity Innovation (+3,57%), Eurizon Fund Equity Planet (+3,46%) i Eurizon Fund Equity People (+3,47%).

Svjetska dionička tržišta u srpnju su nastavila s trendom rasta te su sukladno tome ostvarila pozitivne rezultate. Najbolje prinose u proteklom su mjesecu ostvarili neki od najznačajnijih dioničkih indeksa regije Azija - Pacifik. Sukladno tome, lokalni dionički indeks u Hong Kongu, Hang Seng, na mjesečnoj je razini porastao za 6,15%, dok je kineski Shanghai Composite ojačao za 2,78%. Vrlo lijepe prinose ostvarili su i vodeći dionički indeksi Sjedinjenih Američkih Država pa je sukladno tome S&P 500 indeks ojačao za 3,11% a Dow Jones indeks za 3,35%.

Nešto slabije no i dalje pozitivne prinose u proteklom su mjesecu realizirali vodeći dionički indeksi zemalja članica Europske Unije pa je prema tome europski blue - chip indeks Euro Stoxx 50 porastao za 1,64%. Krajem srpnja, udio dioničkih financijskih instrumenata u neto imovini fonda iznosio je otprilike 31,00%.

Eurizon HR Start fond

Fond Eurizon HR Start je u srpnju porastao za 0,19% ulažući u obveznice Republike Hrvatske, Austrije i Njemačke te upravljajući ročnošću depozita kod najvećih banaka u Republici Hrvatskoj. Duracija Eurizon HR Start fonda je krajem mjeseca bila 0,87.

U srpnju je, prema očekivanju tržišnih sudionika, ECB podignuo kamatnu stopu za 25 baznih poena. Kamatna stopa za glavne operacije refinanciranja je sad 4,25%, a kamatna stopa na novčani depozit 3,75%. Tijekom srpnja nije bilo aukcije trezorskih zapisa Ministarstva financija. Prinos na jednogodišnji trezorski zapis i dalje je na 3,50% dok su prinosi na trezorske zapise dospijeća 91 i 182 dana 2,00% i 3,20%.

U narednom razdoblju na domaćem tržištu očekujemo povećanje kamatnih stopa za cca 25 baznih bodova na rokove do mjesec dana te nepromijenjene prinose na trezorske zapise.

Eurizon HR D-Start fond

Fond Eurizon HR D-Start je u srpnju porastao za 0,28% ulažući u obveznice Republike Hrvatske denominirane u dolaru, obveznice Rumunjske i Italije denominirane u dolaru, obveznice i trezorske zapise Sjedinjenih Američkih Država te upravljajući ročnošću depozita kod najvećih banaka. Duracija Eurizon HR D-Start fonda je krajem mjeseca bila 1,13.

U srpnju je Američka središnja banka, nakon stanke u lipnju, povećala referentni kamatnjak za 25 baznih bodova te se sada nalazi u rasponu 5,25%-5,50%. Fokus na inflaciju i borba protiv iste ostaju i dalje glavni prioritet uz mogućnost novog podizanja referentnog kamatnjaka u slučaju da to bude potrebno. U kolovozu, u skladu s navedenim, očekujemo kamatne stope duž cijele dolarske krivulje na nešto višim razinama.

Eurizon HR Equity fond

U srpnju su sva regionalna tržišta zabilježila pozitivne prinose, tako je i ukupni doprinos tih regionalnih tržišta na cijenu udjela Eurizon HR Equity fonda bio pozitivan (+2,92%).

Domaći dionički indeks CROBEX zabilježio je rast (+2,57%). Od likvidnijih sastavnica CROBEX indeksa najveći rast realizirala je dionica Končar-elektroindustrija d.d. koje je ojačala za 17,22%. Grupa Končar Elektroindustrija d.d. priopćila je da je normalizirana konsolidirana neto dobit porasla na 23,3 milijuna eura u prvoj polovici 2023., sa 12,7 milijuna eura u istom razdoblju prošle godine. Konsolidirani prihod od prodaje roba i usluga u prvih šest mjeseci ove godine iznosili su 382,9 milijuna eura, što predstavlja godišnji porast od 93,9 milijuna eura ili 32,5%. Normalizirana EBITDA iznosila je 34,3 milijuna eura, što je 68,4% više na godišnjoj razini.

Ericsson Nikola Tesla d.d. je najavio potpisivanje nekoliko novih ugovora u segmentu digitalne transformacije javne uprave i usluga. Riječ je o ugovorima ukupne vrijednosti preko 6,8 milijuna eura.

Slovensko dioničko tržište realiziralo je drugi najbolji prinos među regionalnim dioničkim tržištima, gdje je lokalni dionički indeks SBITOP porastao za 2,12%. Rast je predvodila dionica Luka Koper d.d. koja je ojačala u srpnju za 11,58%. Kompanija je objavila da je otvorila novi pogon za skladištenje 3.500 vozila na svom automobilskom terminalu koji je vrijedan 7,3 milijuna eura. Budući da je projekt sada završen, kompanija je tako proširila svoje skladišne kapacitete na ukupno 46.500 vozila.

Najmanji pozitivni prinos zabilježilo je dioničko tržište u Srbiji, tamo je lokalni dionički indeks BELEX15 porastao za 0,56%.

Rumunjsko dioničko tržište bilo je najuspješnije regionalno dioničko tržište. Lokalni dionički indeks BET ojačao je za 5,96%. Ovaj rast predvodile su dionice iz bankarskog i energetskog sektora. Rumunjski proizvođač struje Hidroelectrica S.A., koji je u većinskom državnom vlasništvu, objavio je da je njegova cijena dionice u IPO-u bila procijenjena na 21 EUR po dionici, što implicira tržišnu kapitalizaciju kompanije od 9,4 milijarde eura. Dionice Hidroelectrica S.A. bit će uključene u nekoliko indeksa globalnih pružatelja usluga dioničkih indeksa kao što su FTSE Russell i MSCI. Tako će dionice Hidroelectrice S.A. uskoro biti uključene u FTSE Global All-World Index, FTSE Global Large Cap Index i FTSE Emerging Indeks i FTSE Russell.

Tako je uspješnim završetkom jednog od najvećih IPO-a u Rumunjskoj, lokalno tržište dionica dobilo veći značaj među regionalnim tržištima dionica.
Od početka ove godine najbolje regionalne dionice bile su hrvatske dionice, pri čemu je zagrebački dionički indeks CROBEX zabilježio rast od 21,62%. Drugo najuspješnije dioničko tržište bio je slovensko dioničko tržište gdje je lokalni dionički indeks SBITOP porastao od početka godine za 20,10%. Slijedi ga rumunjsko dioničko tržište gdje je lokalni dionički indeks BET zabilježio rast od 13,41%, dok su najmanji prinos realizirale dionice u Srbiji (BELEX15 indeks; +6,02%).

Mi smo u srpnju povećavali izloženost prema domaćim, slovenskim i rumunjskim dionicama, dok ostalih značajnijih promjena nije bilo. Na kraju srpnja ukupna izloženost fonda prema regionalnim dionicama iznosila je 79,98%.

Eurizon HR Equity World fond

Cijena udjela Eurizon HR Equity World fonda u lipnju je ojačala za 2,35%. Dioničke komponente Fonda zabilježile su pozitivne prinose. Najviše je ojačala komponenta koja pokriva dionička tržišta Azije bez Japana (XTRACKERS MSCI AC ASIA EX JA; +5,67%). Najmanji prinos realizirala je dionička komponenta koja prati dionička tržišta Japana (ISHARES MSCI JAPAN;+0,84%).

Svjetska dionička tržišta u srpnju su nastavila s rastom te su sukladno tome ostvarila vrlo dobre rezultate. Pozitivne prinose na mjesečnoj razini realizirali su gotovo svi najznačajniji svjetski dionički indeksi dok su kao i obično neke regije bilježile više prinose od ostalih. Najbolje prinose na mjesečnoj razini ostvarili su vodeći dionički indeksi Sjedinjenih Američkih Država.

Sukladno tome S&P 500 indeks u srpnju je porastao za 3,11% dok je Dow Jones indeks ojačao za 3,35%. Nešto slabije no i dalje vrlo dobre prinose na mjesečnoj su razini realizirali vodeći dionički indeksi zemalja članica Europske Unije. Prema tome, europski blue - chip indeks Euro Stoxx 50 na mjesečnoj je razini porastao za vrlo dobrih 1,64%. Uglavnom pozitivne prinose u srpnju su
ostvarili i ključni dionički indeksi regije Azija - Pacifik, te dionički indeksi zemalja u razvoju.

Krajem srpnja, udio dioničkih financijskih instrumenata u neto imovini fonda iznosio je 91,85%.

Svi fondovi društva Eurizon HR

Izvor: Eurizon Asset Management Croatia / Hrportfolio.hr

NAJČITANIJE

IZDVOJENO

ANALIZE

FONDOVI

NEWSLETTER

Obavještavat ćemo vas o novostima i akcijama vezanim za fondove, posebnim prilikama za ulaganje te novostima u našim uslugama.

NAJVEĆI PRINOS FONDOVA (na kraju Q1 - 2024)(na kraju Q1 - 2024)

(koji na 29.03.2024. posluju min. 12 mjeseci)
  • Dionički
  • Mješoviti
  • Obveznički
  • Kratkoročni obv.
Fond Prinos Riz. Portfelj Prinosi Kupi
Erste Quality Equity +12,06%  5
InterCapital Global Technology - klasa B A +11,60%  5
OTP indeksni A +11,36%  4

1 EUR - tečajna lista

Valuta Vrijednost   Promjena Graf
USD
1,07200 0,00
0,06%
GBP
0,85493 0,00
-0,18%
CHF
0,97760 0,00
-0,03%
JPY
167,53000 -0,50
-0,30%
BAM
1,95583 0,00
0,00%
EUR/USD - 1mj 2024 1tj 1mj 3mj 6mj 1g 2g 5g
Konverter valuta

FOND HRVATSKIH BRANITELJA Podaci o fondu

Vrijednost Datum Promjena Graf
92,43 €
29.04.2024
-0,35%

ANKETA

AKCIJE

  • Ulazna / izlazna naknada
  • Ostale akcije
Fondovi Trajanje akcije Info
InterCapital Nova Europa - ulazna naknada AKCIJA do 30.06.
OTP Absolute - ulazna naknada AKCIJA do 30.06.
OTP indeksni i OTP Meridian 20 - ulazna naknada AKCIJA do 30.06.
A1 - ulazna naknada AKCIJA do 31.12.
Eurizon fondovi - ulazna naknada AKCIJA do opoziva
Eurizon HR Equity fond - izlazna naknada AKCIJA do opoziva
InterCapital fondovi - ulazna naknada 0,00% AKCIJA do opoziva
InterCapital fondovi - trajni nalog AKCIJA do opoziva
InterCapital Income Plus - ulazna naknada 0,50% AKCIJA do opoziva
ZBI fondovi - ulazna naknada 0,00% AKCIJA do opoziva
Osvježi
Indeks Vrijeme Vrijednost Bod +/- % Graf
CROBEX* 30.04. 14:05  2813,88
12,95
0,46
CROBEX10* 30.04. 14:05  1709,25
6,68
0,39
CROBEX10tr* 30.04. 14:05  1866,04
7,26
0,39
ADRIAprime* 30.04. 14:05  1891,67
4,12
0,22
CROBISTR* 29.04. 16:31  174,1272
1,07
0,62
CROBIS* 29.04. 16:31  96,6028
0,59
0,61
*Live podaci *Podaci na kraju trgovanja
CROBEX - 1 mjesec 2024 1tj 1mj 3mj 6mj 1g 2g 5g

ZSE - DIONICE (14:08:17 30.04.2024)
(14:08:17 30.04.2024)

    Osvježi
  • Promet
  • Rast
  • Pad
Dionica Zadnja Promjena Promet
SPAN
41,10 €
-7,85%
157.376,30 €
KOEI
268,00 €
0,75%
155.402,00 €
KODT2
1.510,00 €
0,00%
153.970,00 €
CKML
10,30 €
0,00%
82.585,40 €
PODR
158,50 €
0,96%
74.262,00 €
RIVP
5,08 €
0,79%
61.980,72 €
KODT
1.520,00 €
-0,65%
60.840,00 €
HT
30,50 €
0,00%
42.700,00 €
ERNT
203,00 €
0,00%
34.958,00 €
7SLO
26,38 €
-0,42%
27.340,80 €
Redovni dionički promet:   
1.005.775,18 €
Redovni obveznički promet:   
62.500,00 €
Sveukupni promet:   
1.068.275,18 €