NAJČITANIJE

IZDVOJENO

ANALIZE

FONDOVI

INTERCAPITAL ASSET MANAGEMENT D.O.O.Objavljeno: 26.08.2019
Komentar tržišta - InterCapital Asset Management - srpanj 2019.

Komentar tržišta - InterCapital Asset Management - srpanj 2019.

InterCapital Bond - obveznički fond

Potezi čelnika centralnih banaka ECB-a i Fed-a tijekom srpnja o daljnjim potezima monetarnih politika u ekspanzivnom su tonu. Fed je snizio kamatne stope prvi put nakon 11 godina. Unatoč poboljšanju dijela makroekomskih indikatora, prije svega zaposlenosti te rasta BDP-a iznad očekivanja, zadnjeg dana u mjesecu srpnju Fed je snizio kamatne stope za 0.25%, te je nova razina FFR-a od 2.00%-2.25%. Također, Fed je najavio prekid smanjenja svoje bilance, dva mjeseca prije nego što je to bilo planirano. Razlog ovakvih poteza od strane Fed-a je podrška gospodarstvu uslijed povećanog rizika slabijeg gospodarskog rasta i potencijalnih posljedica trgovinskih sukoba na relaciji Kina-SAD. Tenzije u trgovinskoj politici podosta su narasle u svibnju i lipnju da bi se u srpnju bile djelomično primirile, ali i dalje postoji značajan rizik kulminacije trgovinskog sukoba s obzirom na nesigurnost ishoda trenutnih pregovora.

Jedna od bitnijih informacija za investitore bila je i promjena na čelu najutjecajnije europske banke, ECB-a, na čiju poziciju od listopada dolazi Christine Lagarde. Christine Lagarde poznata je po podršci ekspanzivne monetarne politike te je ovu vijest tržište protumačilo pozitivno u očekivanju da će zagovarati ekspanzivnu monetarnu politiku poput trenutnog predsjednika ECB-a Marija Drahgija.

Upravno vijeće ECB-a na sastanku u srpnju poslalo je tržištu snažne signale da nastavlja s ekspanzivnom monetarnom politikom. Očekuje se novo kvantitativno popuštanje (QE) te smanjenje kamatnih stopa u daljnji negativni teritorij početkom rujna. Ovakav stav predstavnika ECB-a pomogao je da europske državne obveznice imaju snažan performans u srpnju.

Važna vijest na tržištu bila je i nominacija novog premijera Velike Britanije, Borisa Johnsona, člana konzervativne stranke. Novi premijer Velike Britanije zagovara izlazak iz Europske Unije do kraja listopada što povećava mogućnost „no-deal Brexita" odnosno izlaska Velike Britanije iz EU bez postignutih dogovora.

Neto imovina pod-fonda je na kraju srpnja bila za 11% veća od vrijednosti s kraja lipnja. Tijekom srpnja smo za InterCapital Bond povećali izloženost portugalskim državnim obveznicama, rumunjskim državnim obveznicama te lokalnim RH obveznicama. Također smo aktivno upravljali pozicijom EURHRK pri čemu smo smanjivali izloženost fonda kuni uslijed aprecijacije valute s 40,1% na 23,7% NAV-a. Sto postotna investiranost neto imovine pod-fond, pozitivan performans obveznica u portfelju te upravljanje valutnim pozicijama pod-fonda doprinijeli su pozitivnom rezulatu pod-fonda u srpnju od 1,06% pri čemu je ostvareni prinos od početka godine izvanrednih 7,50%.

InterCapital Income Plus - mješoviti fond

Potezi čelnika centralnih banaka ECB-a i Fed-a tijekom srpnja o daljnjim potezima monetarnih politika u ekspanzivnom su tonu. Fed je snizio kamatne stope prvi put nakon 11 godina. Unatoč poboljšanju dijela makroekomskih indikatora, prije svega zaposlenosti te rasta BDP-a iznad očekivanja, zadnjeg dana u mjesecu srpnju Fed je snizio kamatne stope za 0.25%, te je nova razina FFR-a od 2.00%-2.25%. Također, Fed je najavio prekid smanjenja svoje bilance, dva mjeseca prije nego što je to bilo planirano. Razlog ovakvih poteza od strane Fed-a je podrška gospodarstvu uslijed povećanog rizika slabijeg gospodarskog rasta i potencijalnih posljedica trgovinskih sukoba na relaciji Kina-SAD. Tenzije u trgovinskoj politici podosta su narasle u svibnju i lipnju te su se u srpnju bile djelomično primirile, ali i dalje postoji značajan rizik kulminacije trgovinskog sukoba s obzirom na nesigurnost ishoda trenutnih pregovora.

Jedna od bitnijih informacija za investitore bila je i promjena na čelu najutjecajnije europske banke, ECB-a, na čiju poziciju od listopada dolazi Christine Lagarde. Christine Lagarde poznata je po podršci ekspanzivne monetarne politike te je ovu vijest tržište protumačilo pozitivno u očekivanju da će zagovarati ekspanzivnu monetarnu politiku poput trenutnog predsjednika ECB-a Maria Drahgi-a.

Upravno vijeće ECB-a na sastanku u srpnju poslalo je tržištu snažne signale da nastavlja s ekspanzivnom monetarnom politikom. Očekuje se novo kvantitativno popuštanje (QE) te smanjenje kamatnih stopa, u daljnji negativni teritorij početkom rujna. Ovakav stav predstavnika ECB-a pomogao je da europske državne obveznice imaju snažan performans u srpnju.

Važna vijest na tržištu bila je i nominacija novog premijera Velike Britanije, Borisa Johnsona, člana konzervativne stranke. Novi premijer Velike Britanije zagovara izlazak iz Europske Unije do kraja listopada što povećava mogućnost „no-deal Brexita" odnosno izlaska Velike Britanije iz EU bez postignutih dogovora.

Promjena retorike centralnih banaka pozitivno je utjecala na dionička tržišta, pri čemu je S&P 500 dosegao novi vrhunac. Uz centralne banke, investitori su pomno pratili i sezonu rezultata koja se zahuktala u srpnju. Do kraja mjeseca rezultate je objavilo preko 60% kompanija iz indeksa S&P 500, pri čemu je oko 75% nadmašilo očekivanja. Međutim, valja napomenuti da je rast usporio, da su očekivanja značajno spuštena te da je dosta rasta dobiti po dionici rezultat otkupa vlastitih dionica, a ne značajnog rasta poslovanja. Ipak, stope rasta još uvijek nisu negativne, a ostaje za vidjeti koliko ih može ponovo pokrenuti labavija monetarna politika.

Pod-fond InterCapital Income Plus zabilježio je rast prinosa u srpnju od 1,11% pri čemu je ostvareni prinos od početka godine 9,39%. Tijekom srpnja smo za fond povećali izloženost portugalskim državnim obveznicama, rumunjskim državnim obveznicama te lokalnim RH obveznicama. Smanjivali smo izloženost fonda kuni s 47,7% NAV-a na 23,2% NAV-a koliko je iznosila izloženost na kraju srpnja. U narednom periodu u fokusu će biti daljnje smanjenje kunske izloženosti.

InterCapital SEE Equity - dionički fond

Nakon snažne prve polovice godine, u srpnju se osjetio početak ljetne sezone i primirje na tržištima. Američki Fed je očekivano spustio referentnu kamatnu stopu po prvi puta u 11 godina uslijed zabrinutosti oko usporavanja gospodarstva, a slične poruke o opuštanju monetarne politike odaslao je i ECB. Iako se samo dizanje dogodilo zadnjeg dana mjeseca, ovakva retorika pozitivno je utjecala na dionička tržišta, posebice razvijenih tržišta, pri čemu je S&P 500 dosegao novi vrhunac. Uz centralne banke, investitori su pomno pratili i sezonu rezultata koja se zahuktala u srpnju. Do kraja mjeseca rezultate je objavilo preko 60% kompanija iz indeksa S&P 500, pri čemu je oko 75% nadmašilo očekivanja. Međutim, valja napomenuti da je rast usporio, da su očekivanja značajno spuštena te da je dosta rasta dobiti po dionici rezultat otkupa vlastitih dionica, a ne značajnog rasta poslovanja. Ipak, stope rasta još uvijek nisu negativne, a ostaje za vidjeti koliko ih može ponovo pokrenuti zaokret u politici centralnih banaka. Među rizicima se i dalje ističu trgovinski rat SAD-a i Kine te Brexit, a ishodi su u potpunosti neizvjesni.

Sezona rezultata krenula je u regiji, a zajednički nazivnik je nastavak trenda vrlo dobrih pokazatelja. Oko 60% kompanija iz portfelja je do kraja srpnja objavilo financijske izvještaje za drugo tromjesečje, pri čemu agregirani porast prodaje u odnosu na isto razdoblje prošle godine iznosi 4,2%, dok je dobit skočila za visokih 26,9%. Naravno, među ovim rezultatima ima i jednokratnih efekata, no i korigirani brojevi prikazuju ohrabrujuću sliku, dok valuacije još uvijek ne reflektiraju više stope rasta. Snažnije poslovanje omogućava kompanijama isplatu viših dividendi, što je vidljivo i po trenutnom dividendnom prinosu portfelja od preko 6% u okruženju vrlo niskih kamatnih stopa.

Ponajviše na krilima Rumunjske gdje je tržište nastavilo s izvrsnom izvedbom, benchmark indeks je u srpnju skočio za 3,27%, dok je InterCapital SEE Equity ostvario rast od 1,62%, uslijed znatno manje izloženosti tamošnjim bankama i dioničkoj poziciji od oko 80% neto imovine. Na razini godine Fond je postigao rezultat od 14,50%, a benchmark indeks je prvih sedam mjeseci zaključio prinosom od 21,03%. Unatoč zaostatku, mišljenja smo da se naš konzervativan pristup i dalje isplati obzirom da ograničava volatilnost u nepredvidljivom okruženju. Dodatno, jačanjem geografske diversifikacije umanjen je rizik pojedine zemlje. Naravno, kao i dosada oslanjamo se na fundamentalno atraktivne kompanije unutar ciljane sektorske i geografske alokacije, a kroz takav pristup vjerujemo da dugoročno možemo nastaviti isporučivati prinos koji nadmašuje benchmark indeks po jedinici rizika.

InterCapital Short Term Bond - kratkoročni obveznički fond

Srpanj je tradicionalno mjesec oskudan događanjima u pogledu trgovanja trezorskim zapisima. Tijekom proteklog mjeseca nisu se održavale aukcije trezorskih zapisa Ministarstva financija Republike Hrvatske s obzirom da je u tijeku „ljetna pauza" te nastavak aukcija očekujemo 20.08.2018. Dnevni višak kunske likvidnost u sustavu je na dan 31.07.2019. iznosio 27,1 milijardi HRK, a nastavkom turističke sezone očekujemo nastavak pojačanog priljeva deviza te pojačanu potražnju za kunama i daljnju aprecijaciju kune.

S obzirom na regulatorne promjene koje se odnose na poslovanje novčanih fondova te promjenu strategije pod-fonda Short Term Bond tijekom srpnja samo dokupljivali hrvatske državne obveznice izdane na lokalnom tržištu dospijeća 2021, 2022 i 2023 godine. Navedenim kupnjama duracija pod-fonda je narasla s 1,25 koliko je iznosila na kraju lipnja na 1,45 na kraju srpnja. Investiranost u obveznice ovim je porasla s 49,2% NAV-a na 56,4% NAV-a. Investiranost u trezorske zapise povećana je s 14,1% na 18,3% NAV-a kroz srpanj. U lipnju je ostvareni prinos pod-fonda InterCapital Short Term Bond 0,0081% dok je prinos od početka godine 0,0636%.

InterCapital Global Equity - dionički fond

Nakon snažne prve polovice godine, u srpnju se osjetio početak ljetne sezone i primirje na tržištima. Američki Fed je očekivano spustio referentnu kamatnu stopu po prvi puta u 11 godina uslijed zabrinutosti oko usporavanja gospodarstva, a slične poruke o opuštanju monetarne politike odaslao je i ECB. Iako se samo dizanje dogodilo zadnjeg dana mjeseca, ovakva retorika pozitivno je utjecala na dionička tržišta, posebice razvijenih tržišta, pri čemu je S&P 500 dosegao novi vrhunac. Uz centralne banke, investitori su pomno pratili i sezonu rezultata koja se zahuktala u srpnju. Do kraja mjeseca rezultate je objavilo preko 60% kompanija iz indeksa S&P 500, pri čemu je oko 75% nadmašilo očekivanja. Međutim, valja napomenuti da je rast usporio, da su očekivanja značajno spuštena te da je dosta rasta dobiti po dionici rezultat otkupa vlastitih dionica, a ne značajnog rasta poslovanja. Ipak, stope rasta još uvijek nisu negativne, a ostaje za vidjeti koliko ih može ponovo pokrenuti zaokret u politici centralnih banaka. Među rizicima se i dalje ističu trgovinski rat SAD-a i Kine te Brexit, a ishodi su u potpunosti neizvjesni.

U ovakvom okruženju, globalna su tržišta mjerena MSCI All Country World indeksom u srpnju u eurima porasla 2,6%, dok je Fond ojačao 2,9%. Na razini godine spomenuti indeks je ostvario ukupan prinos u eurima od 19,7%, dok je Fond prvih sedam mjeseci zaključio rastom od 17,1%. Blagi zaostatak prvenstveno je rezultat naše konzervativnije pozicije u vidu dioničke izloženosti i sektorske alokacije. Dioničku izloženost zadržali smo oko 90%, a volatilnost ograničavamo usmjeravanjem portfelja više ka defanzivnim sektorima. Što se tiče konkretnih imena, značajnih promjena nije bilo izuzev aktivnog upravljanja valutnom izloženošću, primarno valutnim parom EUR/USD.

Sličnim pristupom nastavljamo i dalje. Uzevši u obzir spomenute rizike, ostajemo oprezni te ne planiramo biti potpuno investirani već na razini od oko 90%. Međutim, ukoliko politika centralnih banaka rezultira pozitivnim pomacima vodećih indikatora, otvoreni smo za blago jačanje cikličkih pozicija. Konačna će izvedba u velikoj mjeri ovisiti o globalnim kretanjima, ali vjerujemo da bi nam dosadašnji fokus na fundamentalno atraktivne kompanije unutar ciljane sektorske i geografske alokacije trebao i u budućnosti donijeti održiv i konkurentan rezultat uz razumnu volatilnost.

InterCapital Balanced - mješoviti fond

Mjesec srpanj je bio prepun događanja koja su direktno utjecala na kretanja na obvezničkim tržištima. Glavne vijesti vezane su za vodeće centralne banke ECB i FED. Oba sastanka održana su pred kraj mjeseca. Na sastanku ECB-a, Upravno Vijeće ECB-a nije donijelo odluku o smanjenju referentne stope te je ona odgođena za rujan. U govoru guvernera Mario Draghi-ja dao se naslutiti pesimizam u smislu gospodarskog rasta i jačanja inflacije. Također, rečeno je kako će ECB nastaviti s ekspanzivnom monetarnom politikom te da će stope na trenutnim ili još nižim razinama ostati kroz prvu polovicu 2020. Za očekivati je kako će ECB opet postati neto kupac državnih obveznica Eurozone no međutim za više detalja o novoj rundi QE-a valja pričekati rujan. Na sastanku FED-a, održanom posljednjeg dana srpnja, donesena je odluka o smanjenju FFR stope na razinu raspona 2,00% do 2,25%. Smanjenje od 25 baznih poena je bilo uvelike očekivano. Iz govora guvernera FED-a Jerome Powell-a nije se dala naslutiti daljnja dinamika smanjenja kamatnih stopa. Sudionici novčanog tržišta očekuju dva smanjenja od 25 baznih poena do kraja godine. Predsjednik SAD-a Donald Trump nije propustio priliku za dodatnim povećanjem obuhvata tarifa na proizvode uvezene iz Kine. Najavio je kako se od početka rujna uvode tarife od 10% na uvoz proizvoda vrijednosti 300 milijardi USD. Očekuje se reakcija s kineske strane. Spomenute vijesti su se negativno odrazile na dionička tržišta dok bi povećana neizvjesnost i dublji ulazak u sukob mogli dovesti do još snažnijeg pada. Dodatna prijetnja globalnom rastu je Brexit. Nakon stupanja na funkciju novog premijera Boris Johnsona-a vjerojatnost „Hard-Brexit-a" se znatno povećala. Datum istupanja Velike Britanije iz Europske Unije je 31. studenog.

InterCapital Balanced pod-fond je zabilježio rast od 2,44% u srpnju dok je rast od početka godine na razini 13,37%. Za pod-fond smo povećavali izloženost državnim obveznicama jezgre Eurozone kako bi pojačali sigurnu komponentu portfelja. Aktivno smo upravljali valutnom izloženosti pod-fonda kraćenjem HRK pozicije uslijed aprecijacije. Izloženost HRK smanjena je s 22,81% do 13,02% NAV-a koliko je iznosila posljednjeg dana u mjesecu.

InterCapital Global Bond - obveznički fond

Mjesec srpanj je bio prepun događanja koja su direktno utjecala na kretanja na obvezničkim tržištima. Glavne vijesti vezane su za vodeće centralne banke ECB i FED. Oba sastanka održana su pred kraj mjeseca. Na sastanku ECB-a, Upravno Vijeće ECB-a nije donijelo odluku o smanjenju referentne stope te je ona odgođena za rujan. U govoru guvernera Mario Draghi-ja dao se naslutiti pesimizam u smislu gospodarskog rasta i jačanja inflacije. Također, rečeno je kako će ECB nastaviti s ekspanzivnom monetarnom politikom te da će stope na trenutnim ili još nižim razinama ostati kroz prvu polovicu 2020. Za očekivati je kako će ECB opet postati neto kupac državnih obveznica Eurozone no međutim za više detalja o novoj rundi QE-a valja pričekati rujan. Na sastanku FED-a, održanom posljednjeg dana srpnja, donesena je odluka o smanjenju FFR stope na razinu raspona 2,00% do 2,25%. Smanjenje od 25 baznih poena je bilo uvelike očekivano. Iz govora guvernera FED-a Jerome Powell-a nije se dala naslutiti daljnja dinamika smanjenja kamatnih stopa. Sudionici novčanog tržišta očekuju dva smanjenja od 25 baznih poena do kraja godine.

Predsjednik SAD-a Donald Trump nije propustio priliku za dodatnim povećanjem obuhvata tarifa na proizvode uvezene iz Kine. Najavio je kako se od početka rujna uvode tarife od 10% na uvoz proizvoda vrijednosti 300 milijardi USD. Očekuje se reakcija s kineske strane. Spomenute vijesti su se negativno odrazile na dionička tržišta. Dodatna prijetnja globalnom rastu je Brexit. Nakon stupanja na funkciju novog premijera Boris Johnsona-a vjerojatnost „Hard-Brexit-a" se znatno povećala. Datum istupanja Velike Britanije iz Europske Unije je 31. studenog.

InterCapital Global Bond pod-fond je u srpnju ostvario snažan rast od 1,42% dok je zabilježeni rast od početka godine 5,77%. Najsnažniji doprinos rastu imale su obveznice periferije Eurozone, prije svega Portugal, Španjolska i Grčka. Za pod-fond smo povećavali izloženost državnim obveznicama Eurozone, jezgre i periferije te smo sudjelovali i na novom izdanju rumunjske državne obveznice. Istovremeno smo smanjivali izloženost hrvatskim državnim obveznicama denominiranih u HRK. Izloženost hrvatskom dugu je na posljednji dan mjeseca iznosila svega 19,12% NAV-a. Također, smanjivali smo izloženost HRK uslijed aprecijacije do razine 17,33% NAV-a dok je udio HRK u NAV-u na posljednji dan prethodnog mjeseca bila 33,10%. U narednom periodu očekujemo snažan performans državnih obveznica jezgre Eurozone uslijed pristizanja novih vijesti o trgovinskom sukobu između Kine i SAD-a.

InterCapital Dollar Bond - obveznički fond

Potezi čelnika centralnih banaka ECB-a i Fed-a tijekom srpnja o daljnjim potezima monetarnih politika u ekspanzivnom su tonu. Fed je snizio kamatne stope prvi put nakon 11 godina. Unatoč poboljšanju dijela makroekomskih indikatora, prije svega zaposlenosti te rasta BDP-a iznad očekivanja, zadnjeg dana u mjesecu srpnju Fed je snizio kamatne stope za 0.25% te je FFR na novim razinama od 2.00%-2.25%. Također, Fed je najavio prekid smanjenja svoje bilance, dva mjeseca prije nego što je to bilo planirano. Čelnik Fed-a Jerome Powell zagovarao je smanjenje kamatnih stopa kako bi pomogao gospodarstvu uslijed povećanog rizika slabijeg gospodarskog rasta i potencijalnih posljedica trgovinskih sukoba.

Kao jedan od ključnih faktora koji stvara nesigurnost spomenuo je rizik da inflacija ostane na nižim razinama duže od očekivanog. Powell također smatra da je izvor nesigurnosti usporeni ekonomski razvoj nekih od vodećih ekonomija, pojedini problemi u vladi, granica državnog duga SAD-a te Brexit, koji mogu negativno utjecati na stanje u SAD-u. Bitno je napomenuti i da je predsjednik SAD-a Donald Trump zagovarao veće spuštanje kamatnih stopa te je vršio pritisak na Fed, što može imati utjecaj na daljnje donošenje odluka monetarne politike.

Investitorima je i dalje u fokusu kineska ekonomija uslijed trgovinskog sukoba na relaciji Kina - SAD. Tenzije u trgovinskoj politici podosta su narasle u svibnju i lipnju da bi se u srpnju djelomično primirile, ali i dalje postoji značajan rizik kulminacije trgovinskog sukoba s obzirom na nesigurnost ishoda trenutnih pregovora. Jedna od bitnijih informacija za investitore bila je i promjena na čelu najutjecajnije europske banke, ECB-a, na čiju poziciju od listopada dolazi Christine Lagarde. Christine Lagarde poznata je po podršci ekspanzivne monetarne politike te je ovu vijest tržište protumačilo pozitivno u očekivanju da će zagovarati ekspanzivnu monetarnu politiku poput trenutnog predsjednika ECB-a Marija Drahgija.

Upravno vijeće ECB-a na sastanku u srpnju poslalo je tržištu snažne signale da nastavlja s ekspanzivnom monetarnom politikom. Očekuje se novo kvantitativno popuštanje (QE) te smanjenje kamatnih stopa, u daljnji negativni teritorij početkom rujna. Ovakav stav predstavnika ECB-a pomogao je da europske državne obveznice imaju snažan performans u srpnju. Važna vijest na tržištu bila je i nominacija novog premijera Velike Britanije, Borisa Johnsona, člana konzervativne stranke. Novi premijer Velike Britanije zagovara izlazak iz Europske Unije do kraja listopada što povećava mogućnost „no-deal Brexita" odnosno izlaska Velike Britanije iz EU bez postignutih dogovora.

InterCapital Dollar Bond pod-fond je zabilježio mjesečni prinos od 0,18%, dok je u ovoj godini zabilježeni prinos 2,98%. Tijekom mjeseca smo dokupljivali dolarske obveznice RH dospijeća 2020. godine dok smo prodavali kunske obveznice najkraće ročnosti koje smo imali u fondu. Duracija pod-fonda je na posljednji dan mjeseca iznosila 2,1 godinu.

Svi fondovi društva InterCapital Asset Management

Izvor: InterCapital Asset Management d.o.o. / Hrportfolio.hr
Ključne riječi:
InterCapital ~ ICAM ~ komentar tržišta ~ fondovi

NAJČITANIJE

IZDVOJENO

ANALIZE

FONDOVI

NEWSLETTER

Obavještavat ćemo vas o novostima i akcijama vezanim za fondove, posebnim prilikama za ulaganje te novostima u našim uslugama.

NAJVEĆI PRINOS FONDOVA (na kraju Q1 - 2024)(na kraju Q1 - 2024)

(koji na 29.03.2024. posluju min. 12 mjeseci)
  • Dionički
  • Mješoviti
  • Obveznički
  • Kratkoročni obv.
Fond Prinos Riz. Portfelj Prinosi Kupi
Erste Quality Equity +12,06%  5
InterCapital Global Technology - klasa B A +11,60%  5
OTP indeksni A +11,36%  4

1 EUR - tečajna lista

Valuta Vrijednost   Promjena Graf
USD
1,06530 0,00
-0,24%
GBP
0,85620 0,00
-0,01%
CHF
0,96800 0,00
-0,25%
JPY
164,68000 -0,14
-0,08%
BAM
1,95583 0,00
0,00%
EUR/USD - 1mj 2024 1tj 1mj 3mj 6mj 1g 2g 5g
Konverter valuta

FOND HRVATSKIH BRANITELJA Podaci o fondu

Vrijednost Datum Promjena Graf
92,47 €
18.04.2024
0,00%

ANKETA

AKCIJE

  • Ulazna / izlazna naknada
  • Ostale akcije
Fondovi Trajanje akcije Info
InterCapital Nova Europa - ulazna naknada AKCIJA do 30.06.
OTP Absolute - ulazna naknada AKCIJA do 30.06.
OTP indeksni i OTP Meridian 20 - ulazna naknada AKCIJA do 30.06.
A1 - ulazna naknada AKCIJA do 31.12.
Eurizon fondovi - ulazna naknada AKCIJA do opoziva
Eurizon HR Equity fond - izlazna naknada AKCIJA do opoziva
InterCapital fondovi - ulazna naknada 0,00% AKCIJA do opoziva
InterCapital fondovi - trajni nalog AKCIJA do opoziva
InterCapital Income Plus - ulazna naknada 0,50% AKCIJA do opoziva
ZBI fondovi - ulazna naknada 0,00% AKCIJA do opoziva
Osvježi
Indeks Vrijeme Vrijednost Bod +/- % Graf
CROBEX* 19.04. 16:00  2799,37
-3,94
-0,14
CROBEX10* 19.04. 16:00  1698,51
1,11
0,07
CROBEX10tr* 19.04. 16:00  1846,43
1,21
0,07
ADRIAprime* 19.04. 15:54  1883,43
4,15
0,22
CROBISTR* 19.04. 16:31  172,9705
0,01
0,01
CROBIS* 19.04. 16:31  96,0146
0,00
0,00
*Live podaci *Podaci na kraju trgovanja
CROBEX - 1 mjesec 2024 1tj 1mj 3mj 6mj 1g 2g 5g

ZSE - DIONICE (17:07:56 19.04.2024)
(17:07:56 19.04.2024)

    Osvježi
  • Promet
  • Rast
  • Pad
Dionica Zadnja Promjena Promet
ATGR
56,50 €
0,00%
165.386,50 €
ZABA
16,90 €
-0,29%
112.780,20 €
ATPL
44,10 €
2,56%
80.061,90 €
ERNT
207,00 €
-0,48%
67.333,00 €
HT
30,50 €
0,00%
52.721,00 €
KODT2
1.380,00 €
-3,50%
51.780,00 €
ADRS2
62,40 €
0,65%
48.625,20 €
ADRS
84,00 €
0,00%
40.152,00 €
JDOS
460,00 €
-4,17%
39.164,00 €
KODT
1.440,00 €
-0,69%
28.880,00 €
Redovni dionički promet:   
849.033,89 €
Redovni obveznički promet:   
20.002,00 €
Sveukupni promet:   
1.999.035,89 €